Skip to main content

Fynske Fristelser - på Sydfyn og Langeland

4 dages busrejse inkl. halvpension, udflugter og entéer.

”Fyn er fin”– som Lasse & Mathilde synger i en af de deres sange - og vi vil på denne tur forsøge at finde perlerne på Sydfynog Langeland.

Det fynske landskab rummer et skatkammer af velbevarede levn fra fortiden. Intet andet sted i Danmark ligger herregårdene så tæt, som på Fyn og Langeland. Og med deres vidtstrakte marker, skove, alléer og stengærder er de et vigtigt element i det fynske landskab.

Opsamling:
Kl. 08.00   Klub Gamle Ole, Hovedgaden 37, 4270 Høng
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.
Hurtigsøgning

Dagsprogram

  • 1. dag: Besøgscenter Storstrømsbroen, Langelands vilde heste og Tåsinge

    Efter opsamling kl. 8.00 i Høng kører vi mod Langeland og Fyn via færgen Spodsbjerg Tårs.

    Inden vi når Tårs Færgehavn, gør vi stop ved Besøgscenter Storstrømsbroen, hvor du kan opleve udstillingen om, hvordan Vejdirektoratet bygger den nye Storstrømsbro. Fra de indledende faser, med arkæologiske undersøgelser og etablering af byggepladsen, til de enkelte dele i broens konstruktion og visionen for den færdige forbindelse over Storstrømmen. Når vi har set udstillingen, fortsætter vi mod Langeland via Tårs-Spodsbjerg.

    Efter En flot sejltur ankommer vi til Langeland,
    hvor vi starter med at besøge området Gulstav Mose med de vilde heste og det allersydligste Dovns Klint.

    Efterfølgende kører vi videre til Tåsinge, hvor der bliver der et kort stop ved Landet Kirke, hvor Elvira Madigan og Sixten Spare ligger begravet.

    Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel, smukt beliggende ved Fåborg Fjord, hvor vi skal bo alle 3 nætter.

  • 2. dag: ”De Fynske Alper” og Aqua Vitae Sydfyn

    Vi ser Svanninge Bakker, der også kaldes ”De fynske alper”, inden vi fortsætter videre til Horne Rundkirke, Fyns eneste rundkirke. Her er filmen Adams Æbler blevet optaget. Horne Kirke huser en meget smuk altertavle af guldaldermaleren C.W.
    Eckersberg, en døbefont af professor og arkitekt G. F. Hetsch og lysestager af Keld Moseholm.

    Dagens sidste stop bliver på det lokale brænderi Aqua Vitae Sydfyn, hvor der venter os smagsprøver og rundvisning. Brænderiet blev grundlagt i 2005 som det første destilleri herhjemme med fremstilling af frugtbrændevin fra frugt til færdig flaske. Brændevinene er med deres frugtsmag og frugtaroma i familie med franskmændenes Eau de Vie de Fruits og Calvados, tyskernes Obstler, italienernes
    Grappa med mange flere.

    Vi er hjemme igen sidst på dagen - mange oplevelser rigere.

  • 3. dag: M/S Helge i Svendborg og Holstenshuus Have

    I dag besøger vi Svendborg for at tage på sejltur med det populære skib M/S Helge. Sejlturen tager to timer og går langs de smukke sydfynske kyster, tæt forbi Tåsinge, Thurø og ud under Svendborgsundbroen. Nyd synet af lystbåde, der sætter sejl, de fine gamle træskibe og kajakkerne, der stryger forbi.

    Efter nogle hyggelige timer med sejlturen i det sydfynske øhav er der tid på egen hånd til frokost i søfartsbyen med de hyggelige gader og små torve.

    Vi fortsætter dagen med at køre videre til Holstenshuus - hvis have er anlagt som rokokohave i 1753 af den nuværende ejers 4 x tipoldefar Adam Christoffer Holsten. Det var i sin tid arkitekten G.D. Tschierske, der tegnede anlægget, som i den grad udnyttede højdeforskellene til at skabe rum i haven. Haven blev sat i stand i årene 2008-2010 med arkitekt Jens Hendeliowitz som rådgiver ved restaureringen.

  • 4. dag: Helnæs og Sejltur på Odense Å - hjem

    Helnæs er en naturskøn ø mellem Fåborg og Assens. Øen er forbundet med Fyn via en vejdæmning fra Agernæs og på rundturen i den unikke natur kommer vi forbi de lokale seværdigheder Helnæs Mølle, Helnæs By og Helnæs Fyr.

    Herfra af naturskøn rute til Odense, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd eller måske besøge det nye H.C. Andersens Hus, som åbnede sine døre 30. juni 2021, og er den største attraktion på Fyn. Museet er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma, og består af udendørs og indendørs rum, der sammenlagt strækker sig over 12.600 m2. Cirka 2/3 af museet befinder sig under jorden.

    Vi skal herefter på en smuk sejltur på Odense Å. Her oplever vi en naturskøn sejlads, som fører os langs haverne i Odenses fine gamle kvarterer, forbi Odense Zoo og til bøgeskoven i Fruens Bøge. Vi nyder den smukke natur, inden båden sejler retur til bussen, der kører os hjem til Sjælland via Storebæltsbroen.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.