1. dag: Udrejse til Berlin
Turen går gennem Slesvig-Holsten til den gamle østtyske grænsepost Gudow. Videre til omkring Berlin, hvor vi overnatter.
2. dag: Via Sachsen til Polen
Gennem Sachsen når vi til grænsebyen Görlich, hvor vi kører ind i Polen. Ankomst til hotellet i Jelenia Góra først på eftermiddagen.
3. dag: Byrundtur i Jelenia Góra
Vi ser den flotte gamle bykerne med smukke byhuse og statelige kirker. Undervejs hører vi om byens mange store såvel som små seværdigheder. Eftermiddagen er til fri disposition. Shopping i de små butikker, en tur på marked. Der er noget for enhver smag.
4. dag: Keramik og porcelæn
Boleslawiec er kendt for fremstilling af keramik og porcelæn. Det første pottemager-laug blev oprettet i 1500-tallet og keramikskolen i slutningen af 1800-tallet. Der er rundvisning på en af byens keramik-/ porcelænsfabrikker. Vi får et spændende indblik i selve produktionen, og der bliver mulighed for at handle i fabrikkens butik.
5. dag: Stavkirke, krystalværk og nationalpark
Dagens udflugt går gennem dele af Karkonosze Nationalpark. Vi ser undervejs det smukke Szklarka vandfald. Vores mål er byerne Karpacz og Szklarska Poreba. Karpacz ligger ved foden af Sniezka, der som Karkonosze- bjergenes højeste punkt rager godt 1600 meter op, og bjergryggen udgør grænsen til Tjekkiet. Vi ser den næsten 700 år gamle norske Vang stavkirke, som den preussiske konge, Friedrich Wilhelm d. IV, købte i 1841 og fik forflyttet hertil. Szklarska Poreba’s udvikling bærer præg af, at der allerede i middelalderen kom valloner til byen for at udvinde mineraler. De ældste glasværker kan dateres tilbage til 1366, og deres eksistens skyldes de mange mineraler, der kan besigtiges på mineralmuseet. Vi besøger selvfølgelig en krystalfabrik, hvor det også er mulighed for en handel.
6. dag: Besøg i Cottbus
Vi forlader Polen for at aflægge besøg i den tyske by Cottbus ved bredden af Spreefloden. Cottbus blev grundlagt i 1100-tallet på stedet, hvor vigtige handelsveje krydsede hinanden. Barokke borgerhuse, den nænsomt rekonstruerede gamle markedsplads, den gotiske klosterkirke og andre mindesmærker er seværdige vidnesbyrd om svundne tider. Området er også hjemegn for sorberne, et folkeslag på omkring 50.000 personer, der har eget sprog og stolte, kulturelle traditioner. Herefter kører vi til overnatningshotellet.
7. dag: Hjemkomst
Vi kører med Danmark som endemål. Ruten er stort set som på udturen.mark først på aftenen.